Illustration - WenyaBild: Privat


Inget tisdags tema för mig idag tyvärr, känner mig totalt  oinspirerad och har ett prov nu i slutet av veckan som jag måste plugga på... Hittade bilden ovan idag, roligt att hitta saker som man gjort för ett bra tag sedan! Illustrationen är tecknad för hand, sedan inscannad och färglagd i photoshop. Jag gillar att blanda olika tekniker och att få pröva sig fram! Nu för tiden har jag dock ingen scanner hemma, inte varit så aktiv med penna och papper heller ;-)

Önskar alla en trevlig vecka!

Självporträtt i Photoshop


Bild: Privat


Här är mitt slutprojekt i en photoshop kurs som jag tog för snart ett år sedan. Som alla saker som har med högskola att göra så fick man inte helt fritt utlopp för sin kreativitet utan bilden var tvungen att uppfylla vissa kriterier. Så min ideé angående hur denna bild skulle bli blev inte riktigt framförd, men men det var lärorikt och det blev en någorlunda intressant bild, eller vad tycker ni?

Kriterierna var att det skulle vara ett kollage av tre digitala bilder, något objekt som var inscannat samt att man hade includerat något som var uppbyggt av så kallade vektorer. Vi skulle även använda oss av de diverse tekniker i photoshop som vi lärt oss under kursens gång. Det var mycket som hindrade kreativiteten med andra ord ;-) 

Ha en trevlig midsommar!

Tisdags Tema - ÖgonFoto: Privat


Ett öga... med flera ögon i ögat, om ni tittar närmare ;-) Flera versioner av mina ögon på bloggen i detta nu, (titta på bannern) samt ögon färger! Fler bidrag hittar ni här!

Hoppas att ni får en trevlig vecka!

Tapetprover


Bild: Privat


Det har väl inte undgått någon att jag gillar tapeter ;-) Idag fick jag ett paket som kom från Måleributiken, med tapetprover a la 20 kr styck 1 meter långa. Dessa var inte beställda på grund av att jag vill tapetsera något mer här hemma, utan för att jag tänkte att man skulle kunna göra några egna tavlor, främst till hallen, genom att tapetsera upp tapet på  plywood eller något liknande. Alltid kul att prova nya saker, vem vet man kanske blir jätte nöjd!

Här är tapeterna som  jag beställde prover på:

Grove Garden av Osborne&Little (samma som vi har i vardagsrummet fast i annan färg)

Delight (proveg20906) av Intrade (Svårt att ta en bra bild, hundkex liknande mönster med pärlemo-skimmrande fond)

Tema e Variazioni av Cole & Son (Såg den första gången i ett  kök i programmet Design Simon &Tomas, tycker den är en klassiker och fin retro känsla, men inget jag skulle vilja ha över en hel vägg)


Mer tapet till de svenska hemmen!

Tisdags Tema - RetroBild: Privat


Vilket roligt tema! Älskar retro, dock var jag tvungen att rota runt i skåpen lite för att hitta denna  klenod. Har fått den efter min mormor och känns lite för fin för att användas till dess tänkta syfte: Ost  kupa. Har funderat om man kan använda glas kupan till något roligt, men men den som lever får se:-) Här kan ni hitta fler bidrag!

Mer från VardagsrummetKollage: Privat


Här kommer lite bilder på våran fondvägg i vardagsrummet! Tapeten heter Grove Garden och är gjord av Osborne & Little, verkar vara många av er som är intresserade av se mer av den, så håll till godo;-) Inte riktigt helt hundra med piffandet runt omkring, om nån har något förslag så kommentera gärna inlägget!

...Och, pojkvännens gitarr passar rätt så snyggt där i hörnet tycker ni inte?

Ha en trevlig söndag!

 

Bilder: Privat

Tapet rester?


Bild: Privat

Här ovan ser ni mitt senaste pyssel till hemmet! Två ramar har blivit omklädda i tapeten Linné 3308 från Boråstapeter. Har tapetserat denna i vårat sovrum runt sängen så att det blev en halv fondväg och på så vis "större"  sänggavel. Har två tavellister på ena väggen i sovrummet där jag vill ha några roliga, helst lite ovanlig, tavel ramar med bilder på oss.  Tycker att det blev riktigt bra, ska se hur det blir på plats sedan, måste välja ut några bilder först! I kväll så ska jag ha tjejmiddag här hemma, ska bli mysigt!  Har inte träffat en av tjejerna på evigheter! C-uppsatser är inget att leka med;-)

Ha en trevlig Helg!

Tisdags Tema - Upp(gradering)Bild: PrivatHar kikat in i min brummande dator idag, och har lyckats bli av med en 10 meter lång nätverks kabel genom att uppgradera till ett trådlöst nätverkskort, mumsigt! Visst är det roligt att  elektroniken ofta är så färggrann? Visst, det fyller ju ett praktiskt behov för elektrikerna med färgsheman osv, men det ser ju betydligt mer roligt ut för oss (o)lyckligt ovetande!

Balkong Projekt...inom den närmaste tiden på balkongen, hoppas jag på i alla fall! Den ömmande modern skickade med mig några små basilika plantor samt en tomat planta vilka nu har plivit  omplanterade. Våran balkong blir riktigt varm under dagen så där ska de små plantorna förhoppningsvis trivas! Krukan köpte jag för under hundra-lappen på Plantagen, första besöket, var riktigt roligt, blir nog fler kan  jag lova!

Trevlig kväll!

Bild: Privat 

Favorit just nu!Bild: Privat


Älskar denna PS ljusstake från IKEA, älskar även priset, 89kr. Det är nästan så att man köper två-tre stycken i bara farten... Har annars funderat  på att köpa en Cult ljusstake, med plats för nio utbytbara ljusmanschetter och ljus, tycker om stora saker som tar plats och nästan kräver uppmärksammhet i ett rum. Vilken är er favorit ljusstake?

Varit ute och fiskat igår hela kvällen, var väldigt skönt, ska ut på Vättern idag igen,  få se vad man får på kroken!
Trevlig Helg på er!