Loppis FyndNu är man lagom mör i kropen efter en tidig start, träning och mailskrivande! Tänkte fortsätta på Inredningstemat Ljus idag.

Denna underbart enkla och färg glada loppisfynd för endast 5 kronor har snabbt blivit en favorit här hemma! Vi har mycket svart och rött både i köket och i vardagsrummet nämligen. Bilden är tagen med lång slutartid och stod på stativ.

Trevlig lill-lördag på er!

Tisdagstema - Var Dag


Foto: Privat


Denna veckas tisdagstema är vardag. Något som kräver skötsel och omtanke var dag hemma hos oss är vårat akvarium. Tänkte att jag skulle visa en  bild jag tog i veckan på våra allt mindre skygga papegoj cicklider. På Bilden är  fisken "Nippe" som antagligen funderar på om det inte är matdax snart...?!

Här hittar ni flera bidrag!

Inrednings Tema - LjusDenna veckas inlägg kommer att fokusera på ljus i alla dess former!

Denna mysiga lampa står i vårat fönster i köket. lampan med koi motivet är inköpt på Patong Beach, Thailand. Fiske fantaster som vi är (min kille gillar att fiska, jag att ta hand om dem...) så passar den in fint i vårat hem!

Hoppas alla har fått en bra start på veckan! Själv har det blivit mycket spring till och från bussar, skall även träna ikväll, så det blir en kickstart på veckan! Den bästa sorten:-) Ha en trevlig vecka!

Måla Ränder på VäggenHej på er! Kul med så många snälla kommentarer till vår lilla gästrums renoveringen! Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om hur vi gick till väga i fall någon skulle vilja prova på något liknande!

Vad du behöver: Vita väggar (en eller flera), fyra stycken färger + vit färg, laserpass eller vattenpass, penslar, rollers, lätthäftad maskeringstejp (gärna olika bredda), tid + en uns tålamod:-)

Till att börja med så funderade jag länge och väl hur jag ville att det skulle se ut, vilken känsla jag ville ha i rummet och givitvis vilka färger som skulle användas. Ett tips är att använda sig utav photoshop eller något liknande program för att "provmåla" ränderna, då kan man lätt flytta, ta bort och ändra bredd och färg tills man är nöjd med arrangemanget.

Sen så var det dax att maskera, vi använde oss av ett lånat laserpass som vi monterade på ett kamera stativ och riktade mot väggen. Först maskerade vi den diagonala botten linjen och sedan de andra ränderna utifrån "kartan" i photoshop.

När vi maskerade upp väggen så var vi två, vilket man nog även helst skulle ha varit när man satte igång med målandet, men ivrig som jag var så ville jag inte vänta på hjälp utan satte igång tidigt morgonen efter.

För att få skarpa kanter så målade jag vitt runt alla maskerade färgfält fär att inte den slutliga färgen skulle läcka in under maskeringstejpen, och lätt det torka 10 minuter. Detta gör man bara innan första målningen. eftersom jag var ensam så  tog jag en färg i taget, då maskeringstejpen helst inte ska vara kvar längre än nödvändigt.

Så här såg det ut innan första målningen med den röda färgenTycker att det ser sobert ut, men ack så tråkigt! I detta fall så kände jag att man gott kunde  "popa" upp rummet lite. Jag valde medvetet att måla en vägg som inte skulle störa arbetsplatsen i rummet, bakom skrivbordet är väggen fortfarande vit och fri från påträngande mönster och färger.Did someone say pop?


Efter att ha målat första påstryckningen av den röda var det tid för att måla det andra lagret på färgen som jag började med. Jag höll mig sysselsatt med att måla, utan mer är några 10 minuters raster, till långt fram på eftermiddagen. Men det var så roligt och koncentrations krävande att jag knappt märkte hur fort tiden gick!

När alla ränder hade blivit målade två gånger så togs maskeringen bort. Tyvärr så hade vi använt oss av för hård tejp, inte menad för att fästas på väggar, så färgen följde med tejpen på några ställen. Detta löstes med en liten pensel, lättare tejp och stort tålamod någon tid senare:)

Här kan ni se det färdiga resultatet!

Hoppas att detta kan bli til någon nytta i liknande projekt, Ha en trevlig söndag!

Före & Efter - Gästrummet/Kontor


Detta har hänt: Målat ränder i fyra olika färger samt målat om furu skrivbordet i vit högglans.

Jag måste säga atta jag är nöjd, och kanske lite färg frälst efter detta ;-) Det tråkiga rummet har fått ny fräschör och personlighet för några hundralappar!

Idéen fick jag från boken Uppåt Väggarna av Linda Barker som jag fick i födelsedags present.

Ha en trevlig helg!

Tisdagstema - Skyltar


Foto: Privat


Denna veckans tisdagstema är skyltar, hittade en yppligt bild från Patong beach, kanske inte så ofta som man tar kort på skyltar? Inte jag ialla fall! Här hittar ni fler bidrag.

Hoppas alla har haft en fin helg+bra start på veckan, nu är skrivbordet målat och datorn ihop plockad! Så nu ska det bli uppdateringar som vanligt, en fortsatt trevlig vecka önskas!

Jag gillar färg!Foto: Privat


Nej, nu har jag tröttnat på vita väggar och längtar efter färg! De närmaste dagarna ska vi göra en mini renovering i vårat gästrum/kontor. Då jag skall måla skrivbordet som jag sitter vid i skrivandets stund så kan det verka lite dött här några dagar, men sedan så kommer efter och före bilder m m, om jag blir nöjd;-) Älskar att måla med färg!

Få passa på att önska en trevlig helg!

Tisdagstema - Stora Maskiner
Ny vecka och nytt Tisdagstema! Bilden ovan tog jag en frostig dag i december. Vet inte riktigt vad det är, men den ser rätt så stor ut ifrån den här vinkeln, eller hur? ha en trevlig tisdag!

Hemma hos - På Köksfläkten


Foto: Privat


Hemma i vårat kök står det dels en klocka med timer, dels egen händigt pysslade burkar med, tja vad är det? Tungor har folk gissat på... Det är mer en halvt genomförd vision som jag och gubben satt och pysslade med medans vi väntade på att få flytta in i vår gemensamma lägenhet för snart ett år sedan. Blev inte alls som jag tänkt mig, men endå coola och personliga på någe vis!

"Burkarna" är köpta på loppis, målades svarta av pojkvännen, och de röda tungorna är vanlig hobby lera, kostar cirka 30 kr i handeln.

Vad har ni på eran köksfläkt?

Hemma hos - Vardagsrum


Foto: Privat

Tapet: Grove garden av Osborne & Little Lampor: Thailand Ljusränna: Loppisfynd Dukning: Ikea


Här kommer en liten uppdatering från vardagsrummet här hemma! Hade tid med en enkel dukning i fredags så jag passade på att ta lite nya bilder på matbords delen. Den största skillnaden är lamporna över bordet, vilka vi köpte för 100kr nere i Thailand. De är så kallade jigsaw lampor, ett 3D pussel som vi satt med några timmar en kväll efter hemkomsten, varje lampa är gjord av 32 element, svettigt men roligt när man till slut fick ihop dem! Och väldigt mysigt ljus!

Hoppas att ni haft en trevlig helg!

Liten Orm


Foto: Privat


Minne från Thailand: Denna lilla rackare låg mitt i gången och solbadade. Jag hade haft framme kameran non-stop under dagen så jag smög mig närmare för en närbild... då går sambon förbi och trampar på den! Vet inte om den överlevde, kortet är taget strax efter olyckan, den hade (har) lime gröna ränder över hela kroppen, undrar om den var giftig? Trevlig lördag på er!

Våra inneboende

akvarium, papegojcicklider, ciklider
Foto: Privat


Har försökt få några bra bilder på våra husdjur men icke lyckats ännu! De kan vara fasligt skygga för nya främmande saker, som en kamera till exempel. Vi kallar dem Knippe och Maggotina, fråga inte varför;-) och de är två papegoj ciklider som vi haft sedan i sommras. De är två riktiga charmtroll, oftast! Har också införskaffat en algätare, som vi kallar malen Malin, av uppenbara skäl:-)

Ikväll så blir det till att bjuda 4 personer på middag plus massor av tvätt, har att göra om man säger så. Hoppas att ni får en trevlig helg!

På Väggen - LP Skivor

LP skivor, på väggen, ribba, svarta ramar
Foto: Privat


Ett roligt, lätt och billigt sätt att få tomma väggar mycket mer intressanta! LP skivor kan du hitta billigt på loppisar för 20 kr st, finns något motiv för alla smaker och rum! Själv så letade vi efter några med grafiska motiv, tre udda omslag blev det, men de hålls ihop av de enkla Ribba ramarna (50x50 kostar 159 kr) i en tät enhet. Den passepartout som medföljer råka passa perfekt till just omslagen!

När du tröttnat, så är det bara att hitta nya omslag eller att rama in någoting annat:-) Hoppas att ni har en mysig dag!

TisdagsTema - Vinter


Foto: Privat


Här i mellan Sverige har snön lyst med sin frånvaro. Men kallt har det varit och träden, buskarna har varit täkta av frost... Underbart vackert!

Fler bidrag här!

Popart - Kärlek


Bild: Privat


Igår hade jag och min kärlek en mysig dag! Vi var på stan och sedan hem, lagade en mysig middag och var så kära så kära, tack för att du finns baby (Hs+Hb=Sant) ;-)

Snart skall jag åka in till stan (Skövde) igen för att laga middag med en nära vän. Blir nog en något försenad födeslsedags middag här hemma för mig och min underbara kusin på fredag också. Det ser jag fram emot! Gammal tant som jag är... :-)

Hoppas att ni har en fin dag!