Hästar och jordgubbar

Copyright Hanna Sikter
Fikapaus vid Tidan

Måndag igen! Har varit en bra start på veckan, fick nämligen veta att jag fått sommarjobb i några veckor som tidningsbud! Ringde och sökte förra vecka och trodde nog att jag var lite sent ute, men i bland så har man ju lite flytt, så nu väntar arbetstiderna 3:30 till kl 6:00 i slutet av sommaren, härligt va?

I lördags så spenderades många timmar i köket, ( timmar i plural i alla fall...) då min sambo fyllde år och skulle uppvaktas med frukost och middag m m. Köpte årets första jordgubbar, priset var 39,90 kr dyrt men goda, med en försmak av sommaren:)

På söndagen så var jag ute med några fina brudar Maria och Christina och red på islandshästar vid Kvarnsjö. Kände igen stället direkt när vi kom fram, varit och ridit och paddlat kanot med min idrottsgrupp i gymnasiet, mysiga minnen!

Fick en mysig häst vid namnet Freja. Fast först trodde jag att det inte skulle gå så bra, hon vägrade att ta ett steg när jag skulle leda ut henne... Men jag gav inte upp, gäller att visa vem som är boss från början. Efter en timme och någon muta senare tyckte jag nog att vi hade uppnått ett tyst samförstånd;-)

Tack så mycket för en underbar dag tjejer, ni är så himla bra och tack för att ni finns!

Trevlig vecka på er!

Bilder från möbelrenoveringen

Copyright Hanna Sikter


Jag älskar 50-talet, men teak passar ej in hemma hos oss, en billig lösning är ju som bekant att måla om gamla möbler i mer passande färger. I vårat hem betyder det svart eller vit;-) Mitt nya projekt som jag hållit på med i dagarna är syster möbeln till våran egna, unika akvarium bänk. Dock skall denna stå i vårat arbetsrum och fungera som bokhylla.

Copyright Hanna Sikter


Först tvättade jag av den charmiga byrån med målartvätt. Eftersom jag tyckte att det gick bra förra gången utan att rugga upp ytan så målades hela härligheten vit med oljebaserad färg strax efter. Efter två målningar och långa torktider  var det dax för det roligaste momentet, tapetseringen!

Copyright Hanna Sikter


Denna tapet blev det, jag tycker att den passar perfekt till stilen på den gamla möbeln, blå botten med fågel/blom motiv i brunt. Tapeten är från Casadeco, heter Hanako och är en vinyltapet med tygliknande struktur. Lyckligtvis så have vi redan vävlim hemma sedan renoveringen för ett år sedan.

Tapetprovet beställdes från Målerbutiken, snabbt, billigt och perfekt för småprojekt i hemmet!

Copyright Hanna Sikter


De små handtagen skärdes ut med hjälp av rakblad. Nu så får ni vänta lite med att se slutresultatet, böcker från källaren skall hämtas och färgen måste målas igen på några ställen, håll utsikt!

Snart helg, härligt! Finna lite roliga saker inplanerade, Trevlig helg på er!

Tisdagstema - GummiBlir en viss återknytning till det här inlägget i veckans tema, dock är detta en äldre bild om ni tittar på färgen på träden i bakgrunden;-) Togs i höstas. Fina färger på alla dessa lockande jiggar!

Långt mellan inläggen nu, kreativiteten går på sparlåga av några anledningar, men nu så har jag i alla fall ett nytt möbel projekt på gång, skall bli spännande att se hur det blir i slutändan. Bilder kommer nog om några dagar!

Fler tolkningar här:

Tisdagstema - FlyttaIdag så blir det en tillbakablick i vårat vardagsrum. När jag tänker på veckans Tisdagstema Flytta så dras mina tankarna till när vi flyttade in i våran lägenhet för nästan exakt 1 år 1/2 månad sedan:)

Nyfiken på hur det blev? Ta en titt här och här!

Fler tolkningar hittar ni här

Glitter som lockarVar faktiskt ute igår, flera timmar:) Det funkar faktiskt mycket bättre när man är ute på sjön med pollen allergi. Även fast det blev rätt så jobbigt när vi åkte hem.

Jag tycker att det är lite lustigt hur fina alla fiskedrag, och som på bilden över, jiggar är! Det är nästan lite som att titta ned i ett smyckesskrin med alla fina färger och allt glitter. Allt för att fisken skall lockas att hugga. Om det hugg något igår? Jodå, men det var endast jag som fick något på krocken, en liten bebis gädda som snabbt fick gå åter, vi var ju ute efter den mycket godare gösen! 

Den fångades på bild ialla fall, (visst ser den förvånad ut):Ha en fortsatt trevlig helg, nu skall vi nog ta och baka lite bullar *mums*