Tävling och renovering

Bild från innerum.se

De här goa gubbarna skulle gärna få flytta in hemma hos oss! Tävlingen är hos Living Like Linda.

Skulle gärna vilja ha en blå gubbe till vårat vardagsrum som vi pratar om att budget renovera. Som ni kanske vet har vi en fondvägg som vi älskar borta vid matsalsdelen:

Copyright Hanna Sikter

'Grove Garden' heter tapeten, egen popart


Men runt medparten av rummet är det tre vita väggar, vi var toknöjda när vi hade målat (brandröd vägg under) men nu är vi uttråkade! Lite samma situation som i vårat arbetsrum, där jag nu stortrivs efter att fått upp lite färg på väggarna:)

Vet inte riktigt vad som hände igår, ena stunden står vi och pratar om hur man skulle kunna måla väggen och sedan så sitter vi i bilen på väg in till stan och till en ny tv (en PLATT!). Tja vad kan man säga, det är lite så där jag och Harald är, spontana.

Får återkomma med hur det blir när det är färdigt spånat:)

Ha en fin vecka alla fina läsare!

Roligt paket

Copyright Hanna SikterJa, ett sådant damp ned i brevlådan ifrån Moderna Museet. När några kilon kurslitteratur hämtades ut i veckan tänkte jag unna mig lite vardagslyx som gjorde läsningen lite roligare!

Bokmärkena kostar 35 kr st om du beställer från Moderna Museet så kostar det 10 kr i frakt. Samma bokmärken finns på designtorget men frakten är betydligt högre. Formgivaren är Hung-Ming Chens och bokmärket finns i färgerna rosa, svart, guld, silver och grönt. Super fina i verkligen kan jag meddela:)

Måste för övrigt tips om denna länk, här ser ni inredning som är helt gjord på datorn i 3D MAX. Hur snyggt som helst!

Finns en hel del som jag velat bloggat om, men tid har tyvärr inte funnits. Har redovisat första delen av grupparbetet men ska lämna in en rapport på måndag och sedan redovisa denna på onsdag. Hoppas på mer bloggvänligt tempo om en vecka eller två!

Ha en jätte trevlig helg!

Plugga bloggteori på Högskola?

Till er som skulle vilja lära er teorin bakom att skapa en bra blogg så finns det en kurs på distans på Borås högskola, 7,5 poäng som motsvara 25% av heltidsstudier. Man kan alltså söka oavsett vart man bor. Dock måste man räkna med att ta ledig från jobbet eller liknande några gånger då det blir ett par schemalagda seminarium med head-set och webbkamera.

Ett utdrag kopierat från kurshemsidan:

"Kursen fokuserar på bloggens innehåll, estetik och praktik. Bloggen behandlas både som egen ny genre och som ett sätt att modifiera och utmana äldre genrer. Du får lära dig hur bloggande kan användas som ett verktyg för professionell informationsspridning och kommunikation i olika sammanhang och för skilda syften. Kursen behandlar både bakomliggande teknik och hur du producerar text och grafiskt material anpassat för olika sammanhang.

Innehåll
  • Bloggen som genre
  • Bloggar i olika sammanhang och för olika syften
  • Bloggen som teknik
  • Textproduktion och visuell kommunikation för bloggar"


Jag antar att detta är en valbar kurs för mig i andra året på Webbredaktörsutbildningen, om jag väljer den beror på vilka de andra alternativen är. Är mer intresserad att lära mig Illustrator och flash i nuläget!

Har förövrigt beställt programvara med 80% rabatt från Adobe vilket blev cirka 3 800 kr, normalpris för icke studerande? 29 000 kr. (Man måste vara antagen till en designutbildning som motsvarar 2-års heltidsstudier.) Snart inga fler 30-dagar trials för mig!

Skärmdump http://www.adobe.com/products/creativesuite/design/

Skärmdump från Adobe Store

 

Tack så mycket fär era gratulationer, det värmer :)

Ny kategori, ny sysselsättning

Hej på er! Hoppas att eran vecka har startat på ett BRA sätt. För egen del började Telias tekniker borra i väggen bredvid vårat sovrum klockan 8, hamnade nästan utanför sängen när jag vaknande med ett ryck!

Vad är det då för utbildningsprogram jag har kommit in på? Jo,


På högskolan i Borås, på distans. Min sambo kom in på den utbildningen som han sökt i Skövde, så vi kommer inte att flytta för tillfället. Vi bor cirka 2 timmar från Borås så det skulle gå bra att åka in ifall det behövs.

Kommer nog att bli en hel del inlägg om utbildningen som är 2-årig, så därför tänkte jag börja med en ny kategori Webbredaktör där dessa inlägg kommer att hamna, kanske någon som läser eller bara är nyfiken på utbildningen hittar hit:)

Vad jag kommer att läsa i korta drag:

  • Design av webbplatser
  • Programmering av webbplaster
  • Textproduction för internet

Jag har pluggat kurser på distans förut, men lärarkåren på Borås har tagit undervisningsformen ett steg längre i min mening. Föreläsningarna ges som power point föreställningar, mp3 och inspelningar i videokonferens miljö. Min favorit än så länge är mp3 föreläsningarna, bara att föra över till mobilen och sticka ut och gå!

Examinationer sker inte endast genom hemtenta utan seminarier, muntlig utfrågning och grupparbete, vilket jag har saknat på de andra distanskurserna då man känt att man varit den enda som läst kursen nästan;-)

Vad gäller den grupp som har börjat programmet så upptäckte jag tidigt att det var cirka 3:1 kvinnor som studerade, i åldern 19-35 år i grova tag.

Håller kvinnorna på att ta över internet?

Här kan ni se twitter inlägg av de som läser utbildningen.

Hanna + Lagerhaus = 30 meter

Copyright Hanna SikterHar verkligen velat ha detta fågel-papper sedan jag först såg det i tidningen Family Living. I det numret hade de tapetserat presentpappret på köksluckor. Billig renovering!

I alla fall, under gårdagens besök i Skövde hittade jag pappret och endast för 15 kr/rulle. Jag blev jätte glad och tjoade och tjimmade fram tills kassan bärande hela tre rullar a la 45 kr.

Efter att första lyckoruset lagt sig och vi kommit ut ur gallerian så insåg jag att jag höll 30 meter presentpapper i min famn utan att ha minsta aning om vad jag ska göra av alla dessa metrar...

Några förslag?

Har svävat på moln de närmaste timmarna, har nämligen kommit in på min drömutbildning! Inte trodde jag det, var reserv 3 efter andra antagningsbeskedet;-) Mer om detta i ett annat inlägg!

Trevlig helg på er! (Själv har jag 1,5 veckors högskolestudier att ta igen:))

Tisdagstema - Ätbart

Copyright Hanna SikterEn förvånad abborre som försökt äta något lite mindre ätbart, gummi! Sambon släppte dock tillbaka denna väldigt ätbara fisk i Skagern där den fick återhämta sig och ta sig en funderare!

Veckans tisdagstema - Ätbart, fler bidrag här: