Tisdagstema - Värme

Copyright Hanna Sikter

Mobilfoto från en  brygga i Forsvik

Väldigt passande tisdagstema eller hur? Här omkring har det varit riktigt varmt, för varmt! Det är fy och skam att klaga men själv längtar jag efter ett uppfriskande sommarregn just nu:) Går knappt att sova om nätterna här uppe på tredje våningen...

Mycket bad, fiskandes och båt åkande har det blivit i det fina vädret. I lördags var vi ute med ett annat par och deras båt i Bottensjön, var riktigt roligt och så skönt att få bada:)

I dagens värme har jag bl a storstädat köket, vilket det var, så klart,  för varmt för;-)

Fler tolkningar hittar ni här:

Nyheter på bloggen

Copyright Hanna Sikter
Använd bilden ovan om ni vill bildlänka


Har gjort några smågrejer med bloggen i veckan. Har flyttat till mitt egna domän www.greenrealm.se som jag haft ett tag för lite små projekt. Har även lagt till mitt Twitter feed på sidomeny. Här hittar ni min Twitter sida om ni vill prenumera. För er som inte vet vad Twitter är så kan jag förklara det som 'micro-bloggning', inläggen är inte längre än ett sms och perfekt för alla de tillfällen när man bara vill säga en sak eller två till världen:) Man kan även skicka ett inlägg eller 'tweet' från sin mobil.



Kul att man fått lite feedback på designen! Är faktiskt nöjd med den, den sticker ut rejält med färgerna men jag tycker att de ser harmoniska ut tillsammans:) På någe vis...

Igår badade vi för första gången! Blev ett riktigt snabb dopp, men skönt va det! Sedan satt vi och metade lite på en brygga vid Göta kanal efter abborre, men ingen fiskelycka tyvärr;-)

Trevlig helg önskas!

På våran balkong...

Copyright Hanna Sikter


...Så har min två-åriga klematis slagit ut sin första blomma! Lila är en favoritfärg, inte när det gäller inredning dock utan på kläder och smink osv ;-)

Copyright Hanna Sikter


Har även planterat några avokado kärnor, i samma krukor som förra året hade basilika i sig. Basilikan blev aldrig någon hit för morsan gav mig någon ny sort som smakade citron... Inte god!

Insyns skyddet som ni ser i bakgrunden är av ett tyg designat av Cilla Remnek och finns på IKEA, här ser ni mer av balkongen.

Nu skall vi göra mat, räkor och pasta med någon smarrig sås, sedan ska vi packa ner badkläder och metspön och bege oss ut i den varma sommarkvällen! Ha det så bra!

Webbtips - Användarvänlig webbdesign



Användarvänlighet på nätet är något jag har pluggat på högskolan, vad är då detta? I stort sätt så är det läran om att göra en webbplats som så många som möjligt kan ta del utav och med så lite frustration som möjligt!

När man driver en blogg så finns det inte alltid så många alternativ (som man har till exempel på en hemsidan) men en blogg kan enkelt höja sin användarvänlighet genom att ha några enkla tips i bakhuvudet:
  • Se till att det alltid går att komma tillbaka till startsidan från alla sidor. Om du har en logo eller liknande i din header (en vanlig internet standard) så se till att den länkar till din index sida
  • Spela inte upp film eller musik automatiskt, låt användaren välja om de vill starta en uppspelning
  • Markera länkar i text med understrykning (ännu en internet standard som folk vet om). Det är inte alltid nödvändigt att strycka under länkar i tex en meny, deras placering gör det nämligen lätt att se att de är just länkar
  • Bäst är svart text på vit bakgrund (du vill att dina läsare ska kunna läsa din text utan att anstränga sig eller hur?) näst bäst är när det är starka kontraster på text och bakgrund (tex svart text på ljusgrått). Sedan är vit text på en svart bakgrund inte heller så dåligt
  • Använd inte javascript för någon essentiell funktion på din sida, alla människor har inte javascript!


Här var det lite tips på hur du kan undvika att användare upplever frustration! Så klart, är detta en hel vetenskap, och man ska inte se dessa som regler utan som riktlinjer och göra avvägningar. Att din design ger ett sammanhängande intryck är oftast viktigare än att bakgrunden eller länkar följer en viss riktlinje.


Så, lite lagom tråkigt blogginlägg på kvällskvisten;-) Har faktiskt inte badat i år än, men nu när det är lite väder för det så är det hög tid känns det som!

 

Fortsatt trevlig kväll!

Tisdagstema - Teknik

Copyright Hanna Sikter


Den enda tekniska prylen som jag nog inte kan, eller vill, leva utan är min mobil så därför får det bli en bild av den idag! Jag använder den inte bara för att ringa och skriva medelanden, utan lyssnar även på ljudböcker. För tillfället lyssnar jag på en Fantasy serie som heter "Sannnings Svärd". Är en rätt så rolig historia hur jag fick denna mobil också, som ni kan läsa om här!

Fler tisdagsteman hittar ni här:



Hoppas att ni får en toppen vecka, själv startade jag den med att dra upp min första gös!
 

Titt-ut!

Copyright Hanna Sikter


Detta var den lilla saken jag beställde från Vinylahem (via Tradera). Visst är den sommrig? Att ha ett titthål är helt klart en stor fördel med att bo i lägenhet, att man dessutom kan snygga till det lite för endast 50 kr är ju också en fördel;-)

En lägenhetsboende vännina blev minst lika tagen som jag första gången hon såg denna uppe, så det blev till att skaffa en till (på väg på posten nu gumman!) bättre betyg än så kan den väl knappast få?

Fortsatt trevlig vecka, ikväll vankas sambo fångad gös, gott!

Loppis och antikvariat besök

Copyright Hanna Sikter


Efter dagar med riktigt ruggigt väder i Västra Götaland var det uppehåll och till och med lite sol i söndags! Jag och sambon var iväg till Tidans loppis (gammal fabriks byggnad med några våningar av diverse fynd och ofynd...)

Min partner delar ej min uppskattning för loppisar, men han har faktiskt varit bortrest och fiskat lax några dagar förra veckan så det var bara för honom att bita i det sura äpplet;-)

Förutom loppis så finns det även ett stort välsorterat antikvariat, Böckernas hus, som vi var inne i. Även där blev det några inköp, älskar gamla böcker med karaktär! Och med den där mustiga lukten av ålder:)

Hoppas att ni har en Trevlig vecka!

Tisdagstema - Ljus

Copyright Hanna Sikter


Veckans tisdagstema är ljus, hittade denna solljus dyrkande katt vid en pool under vår resa till Thailand. Där skulle man vilja vara nu... eller är det vinter där nere nu? Någon som vet?

Fler tolkningar på temat:

Exlusiva kuddar


Eget kollage med bilder från louisebodywallprint.com

Dessa fräna kuddar skulle gärna få flytta in hos oss! Fin blanding med handmålat fågelmotiv på en sida och glansigt vintage medaljong mönstrat tyg på den andra, så att man kan vända efter humör!

Louise Body gör inte endast fina tapeter utan hennes mönster finns även på kuddar och metervara. I Sverige kan du köpa hennes tapeter på Tapetorama och Love your home, där även kuddarna finns. Kostar 965 kr per styck, exklusiva som sagt:)

Ha en trevlig vecka!

Keep it Green

Copyright Hanna Sikter


Hej på er! Fredagen var trevlig, med shopping och tennis. Sambon ville se Robin Söderling spela semifinal, då de är lika gamla och spelat tennis när de var mindre, är ju ihop med min egna fina Tibroson;-) Blir nog att titta på finalen imorgon oxå.

Hittade bl a en perfekt beach/slapp påse att ha i sommar, för alla sommriga tillfällen när en svettig läder handväska ej passar in. Gjord av ekologisk bomull och med ett bra budskap! Klart värt 30kr (från Lindex).

Ha en fortsatt trevlig helg!

Schysst vinyl


bild från vinylahem.se

Ett enkelt och snabbt sätt att göra om hemma är så kallade väggdekorationer av vinyl, har själv några från Ferm living i våran hall. Ovanstående hittade jag på vinylahem.se, den skulle gärna få flytta hem hos oss!

En rolig sak är att man kan själv välja färg på dekoration! Om jag vetat om dessa skulle våran svart/vita hall sett lite annorlunda ut kan jag lova;-)

Finns massor av väggord på deras hemsida, de säljer även på tradera. Själv 'budade' jag hem en liten sak till hallen igår, som jag hittade på Linas blogg, bilder kommer!

Trevlig dag på er:D

Tisdagstema - Sliten

Copyright Hanna Sikter


Veckans tisdagstema är Sliten, jag skulle kunnat ha haft ett kort på mig själv förre tisdagen då jag var ritkigt sjuk och sliten;-) men det fick bli en vinter bild på en metall grej som jag fotograferade när vi var i Mariestads hamn för några månader sedan. Nu så måste det vara full fart i hamnen när isen släppt!

Fler tolkningar hittar ni här:


Ha en super tisdag!

Ny bloggdesign


Gamla designen

Hej på er! Idag så tyckte jag att det var dax att lägga upp min nya design som jag har jobbat/lekt runt med några veckor! Lite enklare, lite roligare och lite med grönt:) Är ju kanske lite svårt att förstå vart mitt bloggnamn kommer ifrån när hela bloggdesignen är blå;-) Namnet har några år på nacken då jag hade min första seriösa hemsida, och gick igenom en "enormt grön period", därav namnet.

 Realm fick jag nog från att jag läste Sagan om Ringen triologin i samma veva, på engelska och svenska. Tyckte att det var ett vackert ord.

Har även bytt webbläsare, från explorer 7 till Mozilla Firefox. Vilken skillnad! Ni som ej har provat gör det, kan jag verkligen rekommendera! För övrigt så läser mozilla websidorna korrekt, inte som explorer har gjort.  Verkar dock som om att Explorer 8 följer samma spår, härligt för alla som håller på med webbdesign då det är ett steg i rätt riktning mot ett gemensamt språk! Skönt att inte behöva sitta uppe med olika webbläsare när man kollar kod;-)

Designen är lite fågel inspirerad som ni nog ser, har vuxit upp med både små och stora fåglar så de är ett återkommande nöje! Både i min fasta inredning och mer levande "inredning" har lånat hem en liten fågel från mina föräldrar, som min sambo sa "du smugglar bara in fler och fler smådjur", väldigt sant! Han är för snäll min fina Harald:D

Trevlig vecka!