Intervju med mig i månadens SN 
Bilder på SN #2 2009, text och bild Anna Kuylenstierna


Så, blev tyvärr ej den bästa kvaliten, ni får väl hojta till om ni inte kan läsa texten! Lite spännande att tänka att det finns 40 000 st tidningar som man är på omslaget av, roligt:) För övrigt så är det i vårat nyrenoverade Gästrum/Kontor som omslaget är taget.

Bloggarna som jag tipsade om är nog bekvämast att skriva ut här för de nyfikna:

http://fixaodona.blogg.se
http://tendency.blogg.se
http://sammyrose.blogg.se
http://roomservice.blogg.se
http://byrackadesign.wordpress.com/
http://ikeahacker.blogspot.com/

Alla bra bloggar som jag tittar in på nästan dagligen!

Hoppas att ni får en trevlig helg!

Hemma hos - KöketBord + Bordslampa + Vas: Ikea, Bordstabletter: Lagerhaus, Tavellister + Röd ram: Hemtex, Koilampa i fönster: Thailand, Ljusränna: Loppisfynd, Tallrikar: Eget pyssel, Canvas (köptes blank): Bolagret, Rosor: Alla hjärtans dag present från pojkvännen så klart!


Dax för lite mer "Hemma hos"! Köket var det enda med lägenheten som vi lämnade 'mest' som det var. Vi la bara in nytt golv, målade väggarna, satte upp en silvertapet som fondvägg och målade svart runt fönsterna, då den gamla vita färgen var så ful och flagnade. (Det var visst en hel del när man tänker på det...!)

Detta är nog den matplasten som vi mest använder, om det bara är vi två eller om man har en kompis över lite spontant. Känns lite mer mysig och intimare än den i vardagsrummet.

Fick just ett MMS från pojkvännen på dagens SN (gratis tidning i Skövde) kul, är visst på framsidan:) Kanske kan ta några bilder av tidningen eller liknande för er som inte bor i Skövde senare i veckan, är ett Hemma hos repotage och en intervju med mig. Väldigt roligt att bli tillfrågad!

Ha en toppen dag!

Tisdagstema - FigurFågel, fisk eller mitt i mellan? Veckans tisdagstema är figur och jag kände att det var dax för "Igors return"! Även långt efter att det fina blomsterarrangemanget har vissnat så har jag behållit dena lilla figuren på fönsterbrädet, tycker att den är så sött!

Fler bidrag hittar ni här!

DrömtapetTapet "Pavilion Birds Blue" av Louise Body, bild från hennes hemsida


Detta är min absoluta favorit tapet för tillfället! Det är kanske inte konstigt då jag alltid älskat fåglar och tyckt att de är de sötaste små dunbollarna i värden! Har ju även en fågeltapet i vardagsrummet för tillfället, Grove garden, den här tapeten tycker jag dock har ett mera mjukt intryck (gentemot den andra som är röd och svart). Perfekt för lite mer privata rum som sovrum kanske? Hoppas jag får möjlighet att se den upptapetserad hemma hos oss någon gång i framtiden!

Det ända som jag inte tok-gillar är priset, Men den är kanske inte så konstigt då vissa färger är handmålade och att den är tok-snygg!

Någon som vet om en blogg eller liknande som har denna tapet uppe? Skulle vara intressant att se!

(Tack för i fredags tjejer, var trevligt att träffas alla igen!)

Hoppas att ni alla får en bra vecka!

Smyckesförvaring - Little BuddahVisade tidigare på bloggen en riktigt stor Buddah denna, något mindre variant, fick följa med oss hem. Den står nu i sovrummet och tar hand om mina smycken! Perfekt att man kan ha ringar på det spetsiga huvudet:) Det påminner mig lite om hur det var i Thailand, man brukade ofta se dekorerade Buddah statyer när man gick omkring, dock oftast med blommor! Här nedan är en bild från ett Buddistiskt tempel:Härligt med så mycket färg! ...Och härligt med helg! Själv skall jag in till stan ikväll och äta middag med några goa brudar, skall bli mysigt!

Ha en trevlig helg!

Det skall upp!Jag väntade, och jag väntade...

...och så väntade jag lite till!Sedan fick jag ett välkommet mail om att det var portofritt på en beställning från Fujifilm! Jag passade genast på att beställa förstoringar (15x15) på några av de bilder vi tog nere i Thailand, 4 kr st, det känns som om att det är värt det.Här är en annan sak jag hittade i källaren, en litografi av konceptuell konst till Star Wars Episode 1! Den är alltså mer än 10 år gammal. Vad läskigt fort tiden går, känns som det var igår när man var 14 år och travade iväg till bion med mina två bröder. Kommer ihåg att vi var på semester på Kreta.

I alla fall, den vill jag ha upp på väggen! Vill också ha upp mina tallrikar på väggen, lite knepigare dock, de har ju inga... hänganordningar!

Det var roligt igår kväll, nästan lite för roligt blev sent, har ont i huvudet och känner mig allmänt seeeeeg idag! Pojkvännen är ledig i alla fall, så man kan bli lite ompysslad;-) Ha en fin dag!

Strutsliknande beetendeIbland ser det inte ut som om vi har några fiskar i vårat akvarium, de spelar döda och är helt övertygade om att de inte syns!...Men så tittar man på andra sidan och möts av denna vy! Oftast när de gömmer sig så sticker halva kroppen fram helt synlig, verkar vara som om de tror att ingen kan se dem när de inte kan se någon;-)

Idag så blir det plugg för hela slanten! Sedan så får jag middags och övernattnings gäst ikväll. Min pojkvän jobbar kväll denna vecka så lite sällskap ska bli roligt! Hoppas att ni får en trevlig onsdag!

Tisdagstema - HandgjordVeckans tisdagstema är Handgjord. När jag tittade mig omkring i lägenheten så hittade jag inget som var helt handgjort, men det som synes mig lämpligt är de jigsaw lampor vi köpte i Thailand och spenderade några timmar på att få ihop, för hand, från 32 plata plastbitar till en rund lampa!

Här är en bild på de två lamporna på lite avstånd.

...Och här hittar du fler tolkningar på temat!

Skackasundet


(Klicka på bilden för större)


Idag har det varit en mysig utedag på isar runtomkring Karlsborg! Vi hann med en promenad, 'fiske sight-seeing', kaffe fika och tömmning av mörtstugor. Isen är riktigt tjock på sina ställen, och snön som ligger på den gör det inte lika läskigt att gå på;-)

Panoroma bilden är ihopsatt av 3 kort, ursäkta att det inte blir det bästa, första försöket för min del och utan stativ, så blev lite spontant och halvslarvigt. Bilden är tagen på Bottensjön och pimplaren som kom med på ett hörn vet jag ej vem det är...

Hoppas alla har fått en bra start på veckan!

Azul

Illustration


Har införskaffat oss en scanner/skrivare/kopiator, är riktigt kul att blanda ihop olika medium! Bilden ovan är i grunden en inscannad teckning (från några år sedan) som jag hittade när vi var nere i källaren igår och stöckade runt. Använde sedan adobe Illustrator för att rensa upp bilden (gjorde om den till "paths"), och sedan har jag lagt på färgen i adobe photoshop.

Tittade nyss på klockan, opps! Lätt att fastna! Men som tur var har jag redan hunnit med både några timmars plugg och en lång skön promenad. Har varit en väldigt produktiv söndag helt enkelt!

Hoppas att ni får en spännand vecka!

Personlig Popart

Popart


En popart illustration från ett fotografi på mig och min kära vän Maria! Denna gav jag till henne inramad och klar som present, visst är det roligt att ge bort personliga presenter?

Ikväll blir det Let's Dance med mys for sure;-) Hoppas att ni får en trevlig helg + Alla hjärtans dag!

Före & Efter - Akvariumbänk..Så här har det sett ut hemma hos oss sedan i sommras! Vi köpte akvariumet på 120 liter för 700kr, då fick vi med allt vi behövde, inklusive denna läckra fyrbente bänk...

Efter lite krafttag så gjorde vi en egen bänk av en byrå vi fått av sambons mormor, nu ser det ut så här:Bättre tycker vi, vad säger ni? Bara den saken att vi har kunnat gömma undan alla el doser från synfältet är belöning nog!Så då var detta projektet avklarat, få se vad som blir nästan, alltid roligt att hitta på nya saker till lägenheten, ha en trevlig dag!

Tisdagstema - UtomhusDagens tisdagstema är utomhus, så jag tänkte visa den här bilden som jag tog i söndags då vi var ute på isen och metade. Det var så där mystiskt dimmigt större delen av dagen och på isen låg det massor av slask, med lite djurspår här och där, undrar om det är mycket traffik på isarna när man inte tittar?

Fler bidrag hittar du här!

Vår nya akvariumbänk


Så här blev senaste projektet! Vi har målat, tapetserat och byggt en "sarg" runt byrån. Tapaten är Grove Garden av Osborne & Little och är samma som vi har som fondvägg i vardagsrummet, akvariumet står i det rummet så vi matchar bänken med hjälp av några tapet rester.

Anledningen till att "vi" (pojkvännen...) byggt på en sarg är för att dölja frigolit + spånskivan som akvariumet står på. För den som inte vet varför vi har detta så kan jag berätta att det är för att vi har ett helglas akvarium, botten måste vila på ett helt slätt underlag annars kan det gå sönder av minsta ojämnhet.

Ikväll är det planerat att ta itur med installationen av nya bänken, kommer att behöva ta ut fiskarna och tömma akvariumet på vatten. Kommer bli väldigt stökigt! Men det kommer se bättre ut än innan, får ta och visa lite efter och före bilder så förstår ni nog vad jag menar!

Hoppas att ni fått en bra start på veckan!

Naturreservat i ThailandBilden är från en av våra utflykter till ett naturreservat på fastlandet när vi var i Thailand i november/december förra året, var en spännande dag! Provade på en light version av forsränning i den djupa djungeln och blev smygfilmade av tailändska entreprenörer bl a!

Vi har ett allvarligt problem, fågelskit på fönsterrutan i vardagsrummet. Problemet: Vi bor på tredje våningen!

Ska man fråga vaktmästaren efter kanske en fasad klättrare eller vad?