Nytt i köketHär fick den då alltså sitta! Den passar bra in i vårat svarta/vita kök:) Här kan ni se mer av köket.

Björkpollen har kommit igång på riktigt nu, det känns. Idag vaknade jag med nysningar även fast jag ej varit ute någon längre stund de senaste dagarna, jobbigt! Jobbigast är att man ej kan njuta utav vädret utan att bli 'straffad' när man kommer in igen...

Detta är ej något jag skulle önska min värsta fiende! (Har ej någon dock ;-))

Nåja, det bästa är att jag inte brukar känna av någon annan allergi, så om en vecka eller två så är det över, för den här gången!

Ha en fin vecka!

Tisdagstema - Stor och liten


Björkholmen, Vättern


Stor och liten är veckans tisdgastema. Hittade dessa två tallar på en holm i norra Vätterns skärgård. Tycker att de ser lite gulliga ut, (för att vara träd!) och att de hänger ihop liksom. Som sticklingar:D Tog denna bild under en ovanligt lyckad fisketur.

Flera stora och små hittar du här:


Trevlig vecka!

Tisdagstema - TräTisdagstema och en ännu ej uppdaterad dator (kablar saknas). Veckans tema är trä och då passar jag på och visa upp min fina skärbräda i trä som kom på posten igår! Vann denna på Isabella McAllisters (f d Halling) blogg. Roligt! Dock hade jag trott att den var gul/svart men det är snarare limegrön/svart. Mer bilder kommer när jag hittat ett ställe för den!

Fler tolkningar på temat funnes här:


Ha en toppen dag!

Eftermiddag på Vättern som ledde till ny mobil och en 12,86 kg gädda


'Gädd racern' i bakgrunden


...Så kan man sammanfatta gårdagen! Sitter här och väntar på att mobilen skall bli uppladdad, 2,5 h cirka :D Är en ny walkman mobil, min gamla blev fuktskadad när pojkvännen snubblade över en låda med vatten och betesfisk i båten, (bärandes på en gigantiskt gädd dam! )

Var roligt att få vara med i båten när min något fisketokiga sambo fick sin näst största gädda (hittils). Själv fick jag ett nytt Person bästa på gädda, 5.2 kg.

Imorgon blir det till att uppdatera datorn, få se om det går smidigt eller ej, det lär märkas om jag är med i nästa veckas tisdagstema eller ej!

Ha en toppen vecka!

Tisdagstema - Godis...så när på tre stycken svarta godisar från i fredags + ett ännu äldre Dumle papper!

Veckans tisdagstema är Godis, lite svårt när man inte ofta äter godis (choklad räknas inte!).

Fler tolkningar, och kanske lite mer välfyllda skålar och påsar hittar ni som alltid här:

Före & Efter - Vårigt Studentrum

Grönt Studentrum


Vilken skillnad det blev! Här hoppas jag att min studerande kamrat kan finna lite ro, i sin egna lilla gröna oas;-) Skönaste tofflorna har hon också!

Nyss hemmkommen från apoteket, sov med öppet fönster inatt och känner mig trött i ögonen och har säkert nyst en 50 gånger nu på förmiddagen, tråkigt när man inte kan njuta av det goa vädret!

Ha en trevlig helg alla, och tack så mycket för alla snälla kommentarer ni lämnar, är så roligt att höra vad ni tycker!

Tisdagstema - VardagslyxVardagslyx för mig, under denna årstid, är att få vara ute och njuta av vårsolen!

Idag så har det verkligen varit perfekt väder, varmt och soligt och inte mycket blåst. Vi har åkt runt norra Vättern och tittat efter ett isfritt iläggställe inför pojkvännens båt premiärdopp imorgon, isen har inte många dagar kvar nu;-)

Vad är vardagslyx för dig?

Fler tolkningar hittar ni som alltid här:

Gröna Tapettavlor


Tapet: Grove Garden av Osborne & Little, kilramar från Clas Ohlson 59Kr st


Har varit sugen på att göra liknande tavlor sedan jag såg dessa hos Rebecka på RoomDesign (bra blogg, titta runt om ni inte redan har!) Fick möjlighet att pröva på under vårrenoveringen av bästisens studentlägenhet. Var enkelt att göra och blev riktigt effektfullt!

Har den svarta varianten som fondvägg i vårat vardagsrum. Jag beställde ett tapetprov av den i en annan färg men den var inte riktigt så blå som jag trott...  Men när Maria såg tapetprovet och blev helt förtjust så föddes tavel idéen på en gång!

För att få tapeten på plats användes en häftpistol. Bilderna nedan tagna av Maria.Fortsatt trevlig helg önskar jag er!

Grönt är underbart skönt!Tänk att en burk färg kan göra så mycket för ett rum! Vita väggar i all ära, men jag är färgfrälst;-) Ovan bilder på min 24 års present till min söta Maria. Färgen valde hon efter eget tycke (efter några förslag) och även med tanke på ett par tapettavlor som även gjordes igår.

Summan av kardemumma är att man blir glad av en sådan färg. Detta märkte vi igår!

Ha en fin torsdag, nu skall jag ut en sväng i det fina vädret!

För ett roligare hemkontor (m m)Lite pyssel har jag hunnit med! Ett super enkelt sätt att piffa upp tråkiga kontors tillbehör är att sätta dekorera utsidan med färg, något fint scrapbooking papper eller varför inte tapetrester!

Lite hobbylim, lite delekat utskärning med hjälp av ett rakblad och tada!


Innan


(Ser ni det gömda medellandet...? ;-D)

Nu skall vi snart åka in till Skövde, där dagen och kvällen skall spenderas, målning står på schemat, kul! Ha en fin dag:D