Övergivna Platser



Bild: Historiska Media


Denna bok är något som jag velat läsa sedan jag läste denna artikeln  i SVD för drygt ett år sedan. Boken Övergivna Platser innehåller massor av nostalgiska bilder och historien bakom de representerade platserna. På författarens Jan Jörnmark's hemsida finns det stort utbud på övergivna platser som man kan titta och läsa om endast genom att registrera sig, som är helt gratis! Boken går att köpa på Adlibris. Trevlig Torsdag på er!

Tävling!



Den här fina  skålen kan man vinna hos mamamekko's nya blogg hos Vit design, super läcker tycker jag! Skulle passa bra in här i vårat vardagsrum! Man kan ju alltid försöka eller hur? :D

Tisdagstema - Randigt

561846-17


...Bara för att något är randigt så behöver det ju inte vara rakt?

Foto: Privat

Vad kan detta bli...?

561846-16



Pyssel Innehåll:

3x5 Handukshållare
4 m Svart band
Nål och tråd

Serveras lämpligast med några mysiga och roliga fotografier...

Bilder på det färdiga pysslet kommer, om jag blir nöjd;-)

Ha en trevlig dag!

Foto: Privat

Kul Tävling!

561846-15


Kul tävling av Hanna B med ett lite annorlunda pris! Nämligen en plåtning i Stockholm! Kan det bli bättre? Gäsp... Dax att krypa ned i sängen nu för min del, är ju en dag imorgon med! God Natt!

Photoshop art

561846-12

Hade några roliga photoshop kreaktioner på min hårddisk som  jag blev sugen på att visa upp, det är otroligt vad mycket kul man kan göra i  photoshop eller hur? Följde en tutorial när jag gjorde dessa två påhittade nebulosor, tittade runt lite på nätet nu men hittade den icke igen :-( Det var några år sedan så det kan ju vara förklaringen. Vad jag  kommer ihåg så innebar det mycket använding av smudge (utsmetnings) verktyget;-)  För övrigt så finns alla mina favoritfärger i den första bilden!

Ha en trevlig vecka!



Digital konst: Privat

Småförvaring i hallen

561846-11


Hallå alla trevliga människor! Här ovan ser ni en bild från våran hall som blev lite stylad förra veckan. Har själv lite svårt när nycklar och liknande ligger framme synligt utan att  man kan gömma undan dom, denna lösning måste jag säga har funkat bra! Nycklarna (och andra väsentligheter) ligger fortfarande nära dörren fast något undangömda i brickan, dessutom kan man lyfta på de svarta stickiga plast växterna och gömma undan fler saker i krukorna  om man vill ha det lite extra fint!

Ännu en fågel har hittat hem till oss, i form av en liten prov wall sticker, som vi låter sitta kvar än så länge. Fick den när vi köpte de wall stickers som vi har satt upp i våran svart/vita hall, Hydrangia Black heter dem gjorda av Ferm Living, kostade 475 kr och är köpta på Inreda. Ni ser en av "blommorna" under spegeln på den övre bilden i kollaget, ska ta och visa lite mer bilder en annan dag!

Ha en trevlig dag!

Foto: Privat

Smygtitt i vardagsrummet

561846-10
Grove Garden av Osborne & Little


Här är en bit av fondvägen i vardagsrummet, tyvärr så har vi inte kommit så långt inredningsmässigt att jag  känner mig inte bekväm nog att visa upp mer i nuläget!  Tapeten är en papperstapet, alltså inte en easy-up utan man behöver ett tapetseringsbord då tapetklistret ska på tapeten, inte väggen. Vi hade tur som fick hjälp med tapeterseringen både i vardagsrummet och  sovrummet, varken jag eller min pojkvän hade någon erfarenhet. Tapeten är snygg uppe dock, roligt motiv tycker jag själv, älskar fåglar! Fler bilder kommer, som ni kanske kan ana  så har vi vårat matsalsbord framför tapeten, som är svart med vita skalstolar till. Kommer nog att bli nöjd sedan när det är färdigt piffat!

Fortsatt trevlig dag på er!

Italiensk sallad/smårätt

561846-9561846-8


 
Tilllagning

Skär tomaterna, mozzarellan samt hacka löken. Blanda i en skål eller varva tomatskivar med mozzarella skivor, lägg på några oliver efter tycke och smak. Salta,  peppra  och ringla över olivolja. Strö över basilika. Servera!


Mums! I lördags så var jag hos en väninna och åt middag, mysigt värre! Då hon är en italiensk medborgare och med familj i resturangebranschen så vet man att det kommer att serveras goda rätter, ofta med italienskt påbrå! Man får tacka för en trevlig kväll och även för denna smarriga variant av Insalata caprese! Snabbt och hur gott som helst!

Hoppas ni får en trevlig dag!

En liten vackrare vardag...

image7


Här kommer en bild på pojkvännens upstaljade laptop! Dekor motivet heter Blowfish och finns att köpa på Bluebox för 235kr. Enkelt att montera kan jag intyga, smög mig up vid 5 tiden på morgonen och lyckades hyfsat även i mitt knappt vakna tillstånd! Hihi, Ville ju att det skulle bli en överraskning;-) Gjorde även en ny bakgrunds bild med bilder av oss som vi tog under förra helgens utflykt <3

Hoppas ni har haft en trevlig helg!

ps, skulle ni köpa grön tejp om det fanns?;-)

Nytt husdjur!

561846-5


Måste få visa upp vårat nya husdjur (som omgående döptes till Igor!) Fick denna läckra "torra akvarium" kreaktion från en nära tjejkompis som inflyttningspresent, noga utvald kan jag intyga då hon uppenbarligen hade tagit i åtanke min kära pojkvän som är en fiskenörd! På tal om pojkvännen så har jag idag pysslat lite med en överraskning tills imorn, då han ju fyller hela 24 år!

Idag har jag annars varit mycket produktiv, fått mycket pluggande gjort och städat i lägenheten. Det är en omställning kan jag intyga, från en etta till en trerummare! Mera att städa men också mera att inreda!

Fortsatt trevlig kväll på er!

Bild Kollage Privat

Pyssel - Tapettavla

Tapet Pyssel


Här kommer lite bilder på mitt  pyssel projekt från början av veckan, den övre bilden visar det kaos som bredde ut sig över  köksbordet / skrivbordet under arbetets gång! På den undre bilden syns slutresultet  som jag känner mig nöjd med, speciellt med tanka på att jag fick sitta och mäta och krångla med en tumstock hittade ingen linjal!Tavelramarna som jag använde är vanliga RIBBA 14x14 som är köpta på IKEA för en ringa summa, coola tycker jag då man kan klistra fast tapeten på insidan av den tjocka ramen och ge lite "tittskåp" känsla till tavlan.

Tapetbitarna som jag använde är sådant som blev över efter tapetseringen av fondvägen i vardagsrummet. Tapetern heter Grove Garden av Osborne & Little och vi är supernöjda med den! Så fräck!
Ha en fortsatt trevlig lill-lördag! :)

Var Hälsade

561846-3
Bild av limegrön ros (Privat)


Ja då har man skapat sig en blog! Vad jag tänkt med denna är att dela med mig av mina ideér, visioner och funderingar om vardagliga, och kanske inte så vardaliga, saker. Vem är jag då? Jo, en 23 årig tjej som gillar att fotografera, mest i det digitala mediumet, samt att pyssla och även en del inredning när det faller sig på, photoshop är också något  som jag lätt fastnar i! Jag är även studerande och nyinflyttad med min kille i en trerums bostadsrätt någonstans i mellan Sverige. Ibland är det lite mycket att stå i, men jag ska försöka att vara bra på att uppdatera!

Ha en fortsatt trevlig vecka!