Tisdagstema - Inifrån och ut



Det har blivit en hel del naturbilder på min blogg av någon anledning... och här är ännu en! Tisdagstemat, inifrån och ut, väljer jag att tolka med denna bild, tagen då jag stod i en färgsprakande djungel och tittade ut och upp på ett berg som höjde sig i fjärran... Var väldigt pampigt! Bilden är tagen i ett naurreservat på Thailands fastland.

Fler tolkningar hittar ni här:

Mer från IKEA


Mönster av Cilla Remnek, 49 kr m


Ny vecka, nya projekt! Här är ett som blev klart igår med hjälp av sambons duktiga mamma. Läckert mönster tycker jag! Ett steg i rätt riktning för våran balkong, nu när vi inte behöver se grannarna brevid så skall en del fixas. Under vinterhalvåret har balkongen främst använts som ja... vinterförvaring;-)

Innan tyget blev 'uppstyckat' så användes det även som bakgrund under en porträtt fotografering i veckan, svartvita kort, blev några riktigt fina faktiskt, väldigt cool effekt! Det stora projektet i veckan blir att måla hemma hos någon annan, kommer att bli så roligt!

Ha en fin vecka allihopa!

Hemma Hos - Grafisk hall



Så här ser det ut när man kommer hem! Avskalat, praktiskt och med några grafiska former. Hatt + sko hyllan heter Frän och är från IKEA. Tycker att de passar in bra med sina böjda former, dessutom är det lätt att dammsuga under då skohyllan sitter fast på väggen. För alla extra skor har vi ett vit skoskåp även det från IKEA, Trones heter det. Wallstickers från Ferm Living, cirka 500 kr beställda på nätet. Tapet tallrikar är eget pyssel:)

När vi flyttade in så la vi in nytt golv, lister, trösklar, målade väggarna och dörrarna vita. Så, nu vet ni hur hallen ser ut!

Skall sätta mig och programmera nu, när killen kommer hem så blir det kanske att räkna matte inför högskoleprovet.  Blir nog intressant;-)

Ha en fortsatt trevlig lill-lördag!

Tisdagstema - Platt



Veckans tisdagstema, 'platt', får idag hamna under kategorin inredning för inredning är just vad dessa platta tallrikar används till!

Hur jag gjorde dem hittar ni här (bus enkelt!)

Här hittar ni fler tolkningar:


Bloggen har blivit lidande lite här senast pga att det händer en del i livet, men nu i veckan så tänkte jag bjuda på lite mer bilder från lägenheten, lite hemma hos bilder helt enkelt så fortsätt att titta förbi!

Ha en superfin vecka!

Min egna Melodi


Bild från gästrummet/kontoret, lampa 'Melodi' från IKEA


Här är något som inköptes på IKEA besöket i fredags! Lampan heter melodi och kostar 69kr. Dock var den tråkig vit. Jag klippte då ränder utav oanvänd tapet, målade dessa med samma färg som finns på väggarna i rummet och klistrade på dessa med vanligt hobby lim på skärmen.



Enkelt och roligt att göra! Jag är nöjd med att ha en så pass cool lampa för ringa ören nu hängandes i vår lägenhet!

Idag skall vi åka till Mariestad och titta lite, pojkvännen tar med sig sitt fiskespö, jag tar med mig min kamera:D

Ha en fin helg!

Tisdagstema - Från sidan



Veckans tisdagstema är ett perspektiv - Från sidan! Valde ett kort som jag tog härom dagen på mitt senvinter arrangemang. Bilden är tagen i kontoret. Tyckte att det blev roligt med alla färger i bakgrunden!

Fler tolkningar hittar ni här:


I veckan kommer det att bli mycket tid framför datorn, så skall bli roligt att ha en kompis över på lite kvalitetstid och fotografering i slutet av veckan! Ser jag fram emot:) Har ni något roligt inplanerat?

Jag vann!


Bild från Retro ETC.

Har fått en väldigt bra start på dagen, inte nog med avklarade skoluppgifter och triss vinster utan jag har även vunnit en tävling på Isabelle Hallings (nygift McAllister) blogg! Priset som jag vunnit är den läckra svart/gula skärbrädan till höger:)

Hur jag kom att gissa på just kokosboll som det godaste Isabelle vet? Nog för att jag läser hennes blogg, men något sådant har jag ej lagt på minnet, så jag skummade igenom några sidor av inlägg, stannande till så fort jag såg något matnyttigt, och hittade just kokosbollar på ett flertal ställen;-)

Idag öppnar anmälningen till högskolan, tänkte göra en anmälning redan idag och hoppas på att turen håller med sig!

Ha en fin vecka allihop!

Foto tävling hos Nene



En rolig och kreativ fotograf är Irene Andersson aka Nene och som i dagarna har en fototävling på sin blogg. Priset är en forstoring (vet redan vilken av hennes bilder jag skulle beställa i så fall).

Bilden är på Nippe, en papegoj ciklid som bor här!

Vinter Blomster



Det hör till ovanligheterna att jag fixar med blomsterarrangemang, men det är ju faktiskt rätt så kul! Under en skogspromenad häromdan så plockade jag med mig lite döda kvistar från skogen. Tycker att de får en underbar charming karaktär efter den hårda vintern!

En annan smart sak är att de inte behöver vatten, utan jag valde att fylla botten av vasen med sand och lite krimskrams pärlor från trasiga halsband och gamla kasserade armband som jag har sparat!

Nu sitter jag och väntar ivrigt på att min själs älskade ska komma hem från jobbet, vi skall nämligen åka till A6 i Jönköping. Vad finns där kanske ni nu undrar? Jo, IKEA finns där :D

Hoppas att ni får en toppen helg!

Förladda bilder med hjälp av CSS



Här är ett lite tips för er som har över-rullnings bilder i tex header som ni vill att användaren skall se (och i mitt fall, använda) så fort som möjligt då de kommer in på er blogg eller webbplats.

Tidigare så använde jag mig av javascript, långsamt, krångligt och ej användarvänligt då cirka 10% av användare ej har javascript aktiverat.

Då finns det en liten kodsnutt som du kan använda dig utav:

<div style=" display:none;">

<img src="preload.gif" height="125" weight="500"> //De angivna måtten gör att bilden laddas ännu snabbare//

</div>

Denna kodsnutt säger åt webbläsaren att ladda den/de angivna bilderna men att göra det bakom kulliserna! Placera denna kod högst upp i din kodmall, efter <body> taggen.

Så, enklare än javascript och så mycket snabbare! Hoppas att någon får användning av detta:D

Tisdagstema - Tisdag



Veckans tisdagstema var lite krångligt, men sedan så kom jag fram till att eftersom tisdagar är oftast bara en vanlig vardag för mig så kan man visa ett kort från en av mina lite mer nyttiga rutiner! Jag brukar promenera 1-2 timmar några gånger i veckan innan lunch när jag får tillfälle nämligen.

Bilden är tagen i höstas, första gången jag var ute och fotade med min systemkamera (har en Nikon D40). Såg ett helt gäng med svarta fåglar ute på en åker, försökte smyga mig fram och sedan skrämma dem, det gick väl så där;-)

Fler bidrag på temat hittar ni här:

Krigsfältet



...En bild säger mer än tusen ord, min kära motståndare (sambo) går ett säkert öde till mötes. Visst, husfriden har väl redan fått sig en viss törn, men det kan det ju vara värt när man vinner ;-)

Har hört att det finns nya monopol spel med VISA kort. Intressant och säkert praktiskt, men halva nöjet är ju att räkna pengarna, eller speciellt att se på när en motspelare räknar upp pengar till hyran i ens egen favör!

I övrig så har vi haft en mysig helg, såg bl a Män som hatar kvinnor på bio. Riktigt bra! Också riktigt bra att de de inte skall göra biofilm av hela triologin (de två andra visas på Svt till julen), då de två andra böckerna, speciellt sista, inte höll samma nivå som uppvisades i den första boken utan fick mig snarare att slumra till, eller vad tycker ni?

Trevlig vecka på er!

Fototävling - Färg



Klicka för större bild


Duktiga fotografen Emelie Ohlsson har en fototävling på sin blogg i samarbete med tvspelsweb.se där man kan vinna en reflexskärm! Tänkte att man skulle ta och försöka:-)

Vad är det på bilden då? Jo det är en fisk! En arapaima för att vara precis, jag och min pojkvän såg dessa gigantiska (2 meter långa säkert) på ett ZOO i Thailand. Visst ser de läckra ut med den glödande röda/rosa färgen? (Färgen är ej redigerad)

Blir lite middags bjudning här ikväll så det blir till att fixa o dona i lägenheten, skall bli mysigt, ni får ha en toppen helg!

Tisdagstema - Spår



Spår efter pimplare på Bottensjön


Tisdagstemat denna vecka är spår. Jag valde ett halvt igen fruset pimpelhål som vi gick förbi en dag när vi promenerade på Bottensjön.

Fler bidrag hittar ni här.

Ha en supertisdag!

Popart hörnan



Hoppas att ni alla har fått en bra start på veckan! Min dag kommer att kretsa omkring kod 'knackning' och rapportskrivning, låter roligt va?;-)

Tänkte visa ett hörn i vårat vardagsrum där lite egen gjord popart huseras. Själva trycken kan ni se här, och här. De är inte uppsatta på väggen för att... Jag gillar det så här! Man kan flytta runt och enkelt byta motiv. Dessutom ser det ut som om man tagit med sig lite konst hem ifrån ett galleri och funderar på om man skall behålla eller lämna tillbaka tavlorna.. Ser lite lagom nonchalant ut... Ha en trevlig vecka!